Waddentocht

Geplaatst op 21-06-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: evenementencie

Ook de Waddentocht 2018 is al weer historie. Na een palaver op de haven is iedereen afgevaren richting Makkum. Daar werd iedereen netjes begeleid naar een plekje in de haven.
Een gezellig samenzijn en vervolgens op tijd de kooi opzoeken. I.v.m. het tij zou vroeg vertrokken worden naar de sluis van Cornwerd, om vervolgens via de Boontjes en het scheurrak de westmeep of het schuitegat te kiezen naar Terschelling. Iedereen was mooi op tijd om met vereende krachten 2 oud-officiers te helpen tenten op te bouwen. Vooral “many chiefs no Indians”. De eigenaar van de tenten liep zelf het hardst en was wat minder goed in delegeren. Maar ze stonden snel en zo konden we gezellig aan de steigerborrel bij de tenten. Na een gezellig borreluurtje werd het tijd voor een keurig verzorgde BBQ. Met dank aan de vrijwillige koks en salade-dames. Ineens werd geopperd dat watersport vereniging Harderwijk naar Hessel zou gaan en uiteraard gingen we in grote getalen van WVL mee. Echt een top avond! Volle bus met watersporters, zowel heen als terug (om 01.00 uur). De sfeer zat er goed in mede door de zangkwaliteiten van Hessel en Tess van der Kooij.

Nadat de laatsten toch de kooi weer hadden opgezocht was het om half tien de volgende ochtend al weer tijd om het wrakkenmuseum te bezoeken met koffie en gebak na ontvangst. De middag was het eindelijk vrij in beweging. Omdat de HT-race als een stoomboot werd afgelegd, waren de eerst roeisloepen al binnen en kon alleen de laatste finish nog worden bekeken. Uiteraard weer een gezellige avond met een vroeg te bed voor de volgende dag.

Wederom was het tij om 04.00 uur gunstig maar werd gekozen voor 06.00 uur vertrek. Ineens was de hele geserveerde WVL-steiger weer leeg en werd de terugreis hervat naar Hindeloopen. Ook daar werd de laatste drank (overgebleven steigerborrel) nog genoten en kon iedereen voor de laatste keer de kooi opzoeken. Vanaf Hindeloopen werd gezamenlijk naar de thuishaven gevaren, waar de soos open was voor nog een laatste samenzijn. We kunnen terugkijken op weer een zeer geslaagd evenement. Op naar de volgende.
Evenementencommissie


 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl