Onze Soos

 
 
image00010-1
 

Sociƫteit

In ons verenigingsgebouw hebben we de luxe van een echte sociëteit, die in 2021 is vergroot en volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Zo is er ook meer uitzicht over de haven gecreëerd en nieuw meubilair aangeschaft. Naast vergader- en lezingenfaciliteiten voor een groep van maximaal 80 personen is er ook een heuse bar. Op 29 oktober 2021 is onze soos officieel heropend.

Om structuur te geven aan het gebruik van onze sociëteit is er een barcommissie die de barbezetting coördineert, allerlei soosactiviteiten organiseert en verenigingsactiviteiten ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan facilitaire ondersteuning tijdens de woensdagavondwedstrijden en de betrokkenheid bij de organisatie van de haven- en jeugddag van de WVL. Samen met de barvrijwilligers wordt het sociëteitsgebouw bemand tijdens allerlei verenigingsactiviteiten om te zorgen voor een al dan niet alcoholische versnapering. Befaamd zijn inmiddels de barhappen (plate service) en bitterballengarnituren.

Openingstijden 

Onze sociëteit is in principe iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf de namiddag open. In het hoogseizoen wordt ernaar gestreefd om ook op donderdag leden en havenpassanten te kunnen ontvangen. Voor de actuele openingstijden zie de activiteitenkalender van de WVL.

 

Menu- en drankenkaart

De menu- en drankenkaart is onlangs behoorlijk vernieuwd. Er is een gevarieerd en mooi aanbod van plate service tot borrelhapjes in combinatie met frisdrank, wijn, bier of andere sterke alcoholische dranken tegen scherpe verenigingsprijzen. Klik op de menukaart voor het gehele aanbod en de prijzen.

Voor wie?

Alle WVL- en KNWV-leden (en passanten in de WVL-haven) zijn meer dan welkom in onze soos voor wederzijdse kennismaking, gezelligheid in een fantastische verenigingsambiance, het uitwisselen van informatie, ervaringen en - naarmate de avond vordert - natuurlijk de sterke verhalen. Ook is de bar open tijdens verenigingsactiviteiten zoals bij de (woensdagavond)zeilwedstrijden, lezingen, weekendevenementen, jaarvergaderingen etc. Ons sociëteitsgebouw kan ook beschikbaar worden gesteld voor bijeenkomsten van WVL-leden of bijvoorbeeld watersportgerelateerde verenigingen. Neem hiervoor contact op met de voorzitter van de barcommissie.

Onze vrijwilligers

Er is nu een grote groep van enthousiaste en gecertificeerde barvrijwilligers, bijna net zoveel vrouwen als mannen, die de 1e barmedewerkers Bodhi de Lange, Wietse Kelderman of Nolan Snel kunnen ondersteunen en begeleiden tijdens de openingstijden van de soos. Kom naar jullie eigen soos en vergroot de gezelligheid onder het genot van een drankje en/of hapje.


Een mooie manier om meer WVL-leden te leren kennen, is het meedraaien als vrijwilliger/ster achter de bar. Je bent dan beland in het kloppende hart van onze sociëteit. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Ellen Vreeken van de barcommissie. Mailen naar de barcommissie kan ook via: rab.[antispam].@wvlelystad.nl. Hier vindt u alle leden van de barcommissie:  https://www.wvlelystad.nl/barcommissie 

 

 

soos04
 
 
 
 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl