Onze Soos

 
 
20220329-093538

Onze Soos

In ons verenigingsgebouw hebben we de luxe van een echte sociëteit, die in 2021 is vergroot en volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Zo is er ook meer uitzicht over de haven gecreëerd en nieuw meubilair aangeschaft. Naast vergader- en lezingenfaciliteiten voor een groep van maximaal 80 personen is er ook een heuse bar. Op 29 oktober 2021 is onze soos officieel heropend.

Om structuur te geven aan het gebruik van onze sociëteit is er een barcommissie die de barbezetting coördineert, allerlei soosactiviteiten organiseert en verenigingsactiviteiten ondersteunt. Denk bijvoorbeeld aan facilitaire ondersteuning tijdens de woensdagavondwedstrijden en de betrokkenheid bij de organisatie van de haven- en jeugddag van de WVL. Een mooi voorbeeld van een door de barcommissie geïnitieerde activiteit is de mossel- en bingoavond geweest in november 2021. Samen met de barvrijwilligers wordt het sociëteitsgebouw bemand tijdens allerlei verenigingsactiviteiten om te zorgen voor een al dan niet alcoholische versnapering. Befaamd zijn inmiddels de barhappen (plate service) en bitterballengarnituren.

Openingstijden

Onze sociëteit is in principe iedere vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur open en tijdens het vaarseizoen (april t/m oktober) ook nog op zondag van 16.00 tot 21.00 uur. In het hoogseizoen wordt ernaar gestreefd nog vaker open te zijn. Voor de huidige openingstijden zie de activiteitenkalender van de WVL.

Voor wie?

Alle WVL- en KNWV-leden (en passanten in de WVL-haven) zijn meer dan welkom in onze soos voor wederzijdse kennismaking, gezelligheid in een fantastische verenigingsambiance, het uitwisselen van informatie, ervaringen en - naarmate de avond vordert - natuurlijk de sterke verhalen. Ook is de bar open tijdens verenigingsactiviteiten zoals bij de (woensdagavond)zeilwedstrijden, lezingen, weekendevenementen, jaarvergaderingen etc. Ons sociëteitsgebouw kan ook beschikbaar worden gesteld voor bijeenkomsten van WVL-leden of bijvoorbeeld watersportgerelateerde verenigingen. Neem hiervoor contact op met de voorzitter van de barcommissie.

 
soos04

Menu- en drankenkaart

De menu- en drankenkaart is onlangs behoorlijk vernieuwd. Nieuw is ook een wisselende speciale plate service. Zolang de voorraad strekt kan een apart dagmenu worden besteld. Onlangs was gebakken mosselen met frites en salade in de aanbieding. Vraag naar het menu van de dag en beslis of je daar gebruik van wilt maken.


Nieuw is ook de introductie van een Pager systeem, een oproepsysteem voor de plate service. Bij de bestelling van een barhap ontvang je een buzzer die kortdurend trilt, lichtsignalen en geluid afgeeft als de maaltijd klaarstaat. Tegen inlevering van de buzzer kun je de bestelde plate service dan afhalen aan de bar. Het sociëteitsgevoel wordt hierdoor versterkt en de kans dat de barvrijwilligers de avond overleven zonder total loss te raken neemt hierdoor toe.

Onze vrijwilligers

Er is nu een groep van 45 enthousiaste en gecertificeerde barvrijwilligers, bijna net zoveel vrouwen als mannen, die de 1e barmedewerker (Bohdi de Lange of Imara Dijk) kunnen ondersteunen en begeleiden tijdens de openingstijden van de soos. Kom naar jullie eigen soos en vergroot de gezelligheid onder het genot van een drankje en/of hapje.
Een mooie manier om meer WVL-leden te leren kennen, is het meedraaien als vrijwilliger/ster achter de bar. Je bent dan beland in het kloppende hart van onze sociëteit. Je kunt je hiervoor aanmelden bij de voorzitter van de barcommissie. Mailen naar de barcommissie kan ook via: rab.[antispam].@wvlelystad.nl. Hier vindt u alle leden van de barcommissie:  https://www.wvlelystad.nl/barcommissie 


 
 
 
 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260198

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl