Evenementencommissie

 
p1010361

Organisatie

 De evenementencommissie houdt zich bezig met de organisatie van allerlei activiteiten binnen de vereniging. De evenementen die deze commissie organiseert zijn op te delen in het zomer-vaar-seizoen en de winter-wal-seizoen activiteiten.

Om met de laatste te beginnen: de winteractiviteiten spelen zich voornamelijk, in de periode dat de meeste schepen op de kant staan, in onze sociëteit af. De commissie organiseert bij voldoende deelname dan cursussen zoals het vaarbewijs 1 en 2. Naast deze cursussen worden er film- en dia-avonden georganiseerd onder het motto ‘hoe komen we de winter door’. Deze film- en dia-avonden vinden in principe plaats op de laatste drie vrijdagavonden van de maanden januari, februari en maart. Leden van onze vereniging vertellen daarbij over hun belevenissen op en om het water, meestal naar verre kusten. Ook gastsprekers worden uitgenodigd voor presentaties over van allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld de kustwacht, de SAR, het weer, het trimmen en het omgaan met zeilen etc. Ook worden er excursies georganiseerd zoals bijvoorbeeld naar de KNRM in IJmuiden en de SAR organisatie op vliegveld De Kooy.

De ervaring leert dat vooral de deelnemers aan de cursussen maar ook de deelnemers aan de vaartochten elkaar door die deelname (beter) leren kennen en zich snel thuis gaan voelen in de vereniging. Voor vragen over de evenementen kunt u altijd bij één van de commissieleden terecht. Het shantykoor, waarover u bij de barcommissie meer leest, maakt organisatorisch onderdeel uit van de evenementencommissie.

Zomertochten

Het zomerseizoen concentreert zich vooral rond de drie ‘standaard’ vaartochten van onze vereniging: de openingstocht (eind april), de waddentocht (rond Hemelvaart) en de sluitingstocht (begin oktober). Bij de openings- en sluitingstochten varen we naar een al dan niet vooraf bekende haven aan het IJsselmeer.

De waddentocht voert ons traditioneel naar Terschelling.  Bij voldoende belangstelling organiseert de evenementencommissie ook de ‘Engelandtocht’ waarbij havens aan de Engelse oostkust worden aangelopen. Daarenboven vinden, eveneens bij voldoende belangstelling, manoeuvreercursussen plaats voor partners alsmede een dag voor de (klein-) kinderen.

Word vrijwilliger

Momenteel zijn er geen vaste mensen voor de evenementencommissie. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze commissie, stuur dan gerust een mail naar ofni.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Samenstelling:

Henk Jan Vreeken (contactpersoon)

siraterces.[antispam].@wvlelystad.nl

 
 
 
 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl