Vrijwilligers

Geplaatst op 28-01-2021  -  Categorie: Algemeen

Vrijwilligers

Een vereniging kan en wil niet zonder vrijwilligers, een vereniging is pas een vereniging door betrokkenheid van de leden.

Om deze reden heeft de ALV in het najaar van 2018 besloten om een vrijwilligersregeling in te voeren. Kern van de regeling is dat iedereen die jonger dan 70 jaar is en een ligplaats in de haven heeft 3 dagdelen per jaar beschikbaar moet zijn voor vrijwilligerswerk.

Dit vrijwilligerswerk omvat alle voorkomende klussen op de haven, commissies bemensen en tijdelijke werkgroepen.

De aanmelding was overweldigend: ca 300 leden hadden zich aangemeld en een groep leden heeft de afkoopvergoeding betaald. In 2019 heeft het bestuur veel van de kwaliteiten van de leden gebruikt en daaruit bleek dat er veel organisatie voor nodig is om de zaken goed te regelen, daarom heeft het bestuur besloten om de regeling voor 2021 anders op te zetten, mede ingegeven door de Covid 19 uitbraak in maart 2020.

Het nieuwe voorstel is om alle uit te voeren klussen op de site en in de nieuwsbrieven te plaatsen met het verzoek aan de leden om zich op te geven voor een van de klussen.

Dat zijn bijvoorbeeld klussen zoals het schilderen van de bagagekarren, het opruimen van rondslingerend vuil, het schilderen van de containers, het weer zichtbaar maken van de gele strepen, het schilderen van het gebouw in de juiste blauwe kleur, het bemensen van de commissies, enz. enz.

 


 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl