Update maatregelen

Geplaatst op 03-04-2020  -  Categorie: Algemeen

foto

Bestuur

Het bestuur richt zich in deze lastige tijden vooral op het goed door de crisis loodsen van de haven en de vereniging. Er is daarbij grote zorg voor de medewerkers, de huurders en de leden. Tot 1 april is ongeveer de helft van de boten te water gelaten waardoor één helft van het parkeerterrein weer gebruikt kan worden voor parkeren van auto’s.We volgen nadrukkelijke de adviezen van de (lokale) overheid op. Op diverse plaatsen in de haven hebben we 1.5 mtr afstand signalen aangebracht. Het bestuur overlegt vrijwel dagelijks via diverse digitale communicatie middelen met zowel elkaar als met de medewerkers. Alle andere bestuurswerkzaamheden staan op een laag pitje. Dat gezegd hebben concluderen we het volgende, mede naar aanleiding van de persconferentie van de Minister President van 31 maart jl:

De Haven open of dicht?

Haven open. De overheid houdt campings en recreatiegebieden open. Hoewel havens niet expliciet benoemd zijn is er geen richtlijn voor sluiting. Ook op lokaal niveau niet. De haven dicht doen zou ons in grote problemen brengen. Met de ligplaatshouders op de wal of in het water, met de ondernemers op de haven. Het is ook nauwelijks doenlijk de haven te sluiten. De poorten zouden op slot moeten, er moet een barrière voor de (water) ingang gelegd worden en we moeten op zijn minst beveiliging inhuren.  Zolang de overheid ons niet verplicht houden we de haven open maar zijn de toiletten dicht en het havenkantoor dicht. Havenmeesters zijn aanwezig en telefonisch aanspreekbaar. Zij houden zich aan de 1.5 meter regel. De administratie werk deels vanuit huis en kan het makkelijkst per email bereikt worden. 

 

Boten hijsen?

Zolang de havenmeesters dat verantwoordelijk vinden laten we het boten hijsen doorgaan. Het gaat tot op heden goed. Niemand moet erin. Iedereen gaat uit eigen vrije wil. Zoals eerder geschreven worden er geen kosten voor verplaatsen in rekening gebracht. Het is aan de havenmeesters aan te geven als het niet meer gaat. 

Verantwoordelijkheid

We wijzen ieder lid wijzen op zijn/haar persoonlijke verantwoordelijkheid. Houdt 1.5 mtr afstand en als je de haven als onveilig bestempeld blijf je er gewoon weg. Dat zal voor de oudere doelgroep een argument zijn terwijl de jongeren met paas wellicht een leuk vaarweekend gaan houden. Er is geen landelijk verbod. Varen mag gewoon, verplaatsen ook, maar het is ieders eigen verantwoordelijkheid daar een keuze in te maken.

Van de havenmeesters

Winterliggers waterAlle boten die nog gebruik maken van een winterbox in het water moeten voor het eind van deze week verplaatst zijn zodat de vaste ligplaatshouders weer van hun eigen box gebruik kunnen maken.Winterliggers walBoten die op de kant staan en klaar zijn om te water te gaan kunnen een mail sturen naar retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl voor het maken van een afspraak. De havenmeesters zijn ook op zondag bereikbaar (op 0320 260198). 

Van de administratie

Het kan zijn dat de administratie telefonisch minder goed bereikbaar is.Ella werkt op maandagochtend, dinsdag en woensdagochtend. Akke werkt momenteel vanuit huis (op dinsdag, woensdagochtend, donderdag, vrijdagochtend). Onze voorkeur is dat u ons mailt. Mocht u ons toch willen spreken en het lukt niet: stuurt u dan een mail dan bellen wij u.Wij danken u voor uw begrip! 

 


 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl