Seizoensopening WVL en afscheid van Henk en Ella

Geplaatst op 06-05-2022  -  Categorie: Algemeen

Seizoensopening WV Lelystad

Het weekend van 29-30 april en 1 mei stond in het teken van twee momenten. Allereerst het afscheid van Henk en Ella op 29 april en ten tweede de Seizoensopening in de vorm van een fantastisch feest georganiseerd door de Barcommissie en de Openingstocht op 30 april en 1 mei georganiseerd door Saskia en Cor.

Afscheid
fa-whatsapp-image-2022-04-30-at-9-16-06-am
Op vrijdagmiddag 29 april nam de WV Lelystad afscheid van twee zeer gewaardeerde medewerkers. Henk Drenth die met pensioen gaat nadat hij 6 jaar als havenmeester werkzaam is geweest bij onze vereniging en Ella Duister. Ella is 33 jaar bij onze vereniging werkzaam geweest. Ze is destijds begonnen als secretaresse en later kreeg zij de verantwoording over de gehele financiële administratie.

ha-whatsapp-image-2022-04-30-at-9-16-57-am

Op uitdrukkelijke wens van Ella en Henk werd er afscheid genomen in besloten kring. Tijdens deze aangename bijeenkomst werd aan Henk een I Pad cadeau gedaan en Ella kreeg een elektrische fiets. Tijdens deze twee uur durende feestelijke bijeenkomst werden vele sterke verhalen over onze vereniging gewisseld. Al met al een bijzondere bijeenkomst en wij zullen moeten wennen dat deze twee personen niet meer werkzaam zijn binnen onze vereniging.

Ella en Henk, het ga jullie goed en nogmaals bedankt en misschien denken jullie nog eens aan ons.

 

Seizoensopeningzz-img-0002De Barcommissie heeft gemeend om een Seizoensopening te organiseren op vrijdagavond 29 april. Compleet met de band After Spring onder leiding van onze oud voorzitter Nico Huffels. Zij brachten prachtige muziek ter ore vooral uit de jaren 60 en 70, dat gezien de gemiddelde leeftijd van onze leden goed in de smaak viel. Maar zeker ook de jongere aanwezigen lieten zich van hun goede kant zien en tot in de late uurtjes gingen de beentjes op de dansvloer.

Wij hopen dat dit evenement een jaarlijks event zal worden!

zz-img-0006

 

De Openingstochtzzawhatsapp-image-2022-04-30-at-6-55-10-pm

30 april – 1 mei  de openingstocht wederom voortreffelijk georganiseerd door Saskia van Battum en Cor van Dort. Na het palaver om 11:00 uur werd er met 30 boten koers gezet richting Kampen.

Na een tocht met weinig en keurig varend langs de gele betonning was het eerste obstakel de Ketelbrug. Na een korte periode draaide deze en konden we koers zetten onder zeil naar het volgende obstakel de IJsselbrug in de A50. Ook deze draaide vlotjes en zo rond 16:00 uur kwamen wij bij Kampen aan en kon een ieder achteruitvarend een plekje zoeken in de haven op zijn vooraf bekend gemaakte ligplaats. Na vlot te hebben afgemeerd gingen we op weg naar de steigerborrel waarbij onze draagbare biertap voor veel gemak zorgde en ieder die dat wilde een koel biertje kon drinken.

Om 19:00 uur werd er koers gezet naar restaurant De  Majesteit waar een overheerlijk buffet stond te wachten. Het hele restaurant werd bezet door onze groep en het werd een fantastische avond. Na afloop zocht het merendeel van aanwezigen hun kooi op want de volgende morgen stond er een stadswandeling op het programma. Deze werd afgesloten door koffie met het alom bekende appeltaartje.

zzz-image00027

Om ca. 13:00 uur werd de terugweg aanvaard, wat ook nu weer korte wachttijden opleverde bij de bruggen. Al was het bij de Ketelbrug wel nagelbijten voor de bemanning van de Ricorrenza. Zij zaten in spanning of de brug wel lang genoeg openbleef en warempel…… zij haalde de opening wat hen na de brug een waar applaus opleverde!

Bij terugkeer nog een afsluitingsborrel in de soos en het fantastische weekend zat erop.

 

Saskia en Cor bedankt voor de goede organisatie, het was top!

zzz-image00064

 

De foto's zijn met dank aan: Jan Kossen, Paul van Well, Leo Bakker en Kees de Kruijk en Maria van den Bremer.

De foto's kunt u bewonderen in het fotoalbum op de website onder de kop:

"Haven" en dan "Foto-album" of via de link hieronder:

Afscheid Henk en Ella, Openingsfeest en de Openingstocht naar Kampen 2022

 


 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl