Extra nieuwsbericht april

Geplaatst op 30-04-2020  -  Categorie: Algemeen

Net als de meesten van u heeft het bestuur met belangstelling uitgekeken naar de persconferentie van de minister-president van dinsdag 21 april jl. De belangrijkste zaak voor ons allen was natuurlijk, komt de verruiming van de maatregelen? Ten aanzien van de watersport zijn die er niet. Er komen geen aanpassingen van de bestaande regeling, wat tot consequentie heeft dat het bestuur dezelfde richtlijnen zal handhaven als de afgelopen weken. Te weten:

  • Haven is open voor leden en niet voor passanten
  • Sanitair blijft gesloten 
  • Het havenkantoor blijft gesloten. 
  • Havenmeesters zijn telefonisch bereikbaar (0320 260198)
  • De andere medewerkers per mail

Er is sprake van verruiming van de maatregelen voor jeugdigen. Dat lijkt op de korte termijn niet op ons van toepassing maar we volgen dat wel. Daarnaast hebben we ons aangemeld bij het Watersportverbond om mee te denken met het tot stand komen van een protocol op grond waarvan op termijn verruiming van de maatregelen binnen de watersport kan komen.

Ondertussen zijn ruim 250 schepen (met in acht name van het afstandsprotocol) te water gelaten en voor zover nodig masten geplaatst. Onze 3 havenmeesters hebben daarmee een monsterlijke klus geklaard. Wij zijn ze daar dankbaar voor.

Er zijn een aantal leden die de kaarten bij ons hebben aangevraagd, sommige de MNA, sommige de NSSR, sommige allebei. Van deze leden hebben er enkele betaald, maar meer mensen hebben niets betaald. Op dit moment zijn veel buitenlandse haven gesloten.

Wij wachten nog even met kaarten bestellen tot er meer duidelijkheid is of de havens deze zomer nog open gaan. Als dat zo is zullen we alleen kaarten bestellen voor leden die vooraf betaald hebben.

Mochten er onverhoopt dit jaar geen kaarten besteld worden dan krijgen de mensen die betaald hebben het geld terug.

 

img-9580

 


 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl