De havendag en de sluitingstocht

Geplaatst op 12-10-2018  -  Categorie: Algemeen

Wat een zomer!!!!! Er lijkt geen einde aan te komen.

Allereerst was daar de havendag 2018. Een oude traditie die zich moeilijk laat veranderen. Toch lijkt deze dag veel effort te vragen voor een wat mager bezoekersaantal. Op het hoogtepunt waren er maximaal 56 mensen inclusief organisatie, havenmeesters, bedrijven en verdere aanwezigen. Jammer was dat de weersvoorspellingen niet zo heel best waren. Dus in de voorbereidingen hebben we toch besloten nog 1 maal deze havendag te organiseren.

amlv1726

 

Rinus belde alle adverteerders en probeerde daar marktkraampjes mee te vullen. Maar ook die waren helaas niet allemaal van de partij. De zeilmaker, houtbewerker, palingroker en kajakking werden door ons aangevuld met wat vrienden en familie. Zo was er de slimme rubberboot, situp kajaks, pjut kinderkleding en een heuse karikaturist, Rembrand van Gein, aanwezig. De dag ervoor was de klusploeg van de partij om alles op te bouwen en werd de grote witte tent - voor tweedehands spullen – nog met extra touwen verankerd. ’s Nachts zelfs nog een controle uitgevoerd. De havendag was gezellig met de mensen die er waren. Er was koffie voor iedereen en ook de clubkleding werd weer aan de man gebracht. Het is jammer dat er amper kinderen aanwezig waren, gelukkig hadden we vanwege de wind het springkussen kunnen annuleren. Het brooddeeg bakken en vissen was met die paar kinderen geen haalbare kaart. Er had van alles voor de jeugd kunnen plaatsvinden. Hopelijk zijn ze de volgende keer met hun helpende ouders weer van de partij.

orgn0060
Twee weken later stond het volgende evenement al weer voor de deur en helaas moest Rinus zich wegens gezondheidsproblemen terugtrekken. We hopen dat hij weer snel helemaal gezond wordt en weer kan meevaren met de komende evenementen. De sluitingstocht hebben we last minute kunnen organiseren waarbij de weergoden dit keer mee zaten. Zo gebeurde het dat in de laatste week het aantal deelnemers ging groeien van 12 boten naar 26 en van 24 deelnemers naar 56. Dit leverde voor het restaurant in Stavoren nog wat kopzorgen, maar ook daar was het organisatietalent aanwezig.
Na het palaver met aangepaste soesjes in de zon op ons nieuwe terras was iedereen in top stemming. De wind zat zaterdag mee naar Stavoren en was alleen soms wat aan de magere kant. Hierdoor kon wel iedereen maximaal alle zeilen uit de bakskist halen. Het leverde kleurige plaatjes op, spinaker, gennaker en halfwinders. Bij aankomst op de steiger in de oude haven van Stavoren was het genieten van het Houtribkoor en de nodige borrels, hapjes en drankjes. Na enkele uren gezelligheid op de steiger vertrokken we naar ’t Haerhuis, een Italiaanse restaurant. Het was heerlijk eten en een gezellig samenzijn. We zullen best wat luidruchtig geweest zijn met z’n allen. Na het afrekenen was het compleet ander weer: Harde wind en regen! Maar dat kon de pret niet drukken. Na controle van alle lijnen en het op de juiste plekken hangen van extra stootkussens een drukke nacht gehad, die om 06.00 uur ineens veranderde in stilte.

iuup1092
Tijdens het ontbijt was het inmiddels zo mooi weer geworden dat we al weer buiten heerlijk een kopje koffie dronken. Iedereen wist de weg terug naar de soos in Lelystad waar we vanaf 15.00 uur door de barcommissie op geweldige wijze werden ontvangen. Zo konden we nog gezellig nakletsen over een geweldige zomer waar maar geen einde aan lijkt te komen. We hopen dat Rinus weer snel mee kan zeilen en ook kan gaan genieten van verdiende rust.

De evenementencommissie
Hans, Astrid en Rinuswxpp2912

 


ntov9356 deul2519 

 

 


 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl