Deze toestand van strikte lockdown duurt 49 dagen. Het klinkt gek maar de situatie begint te wennen en we berusten erin. Onze kluslijst slinkt en we doen zelfs de klussen die we voor vertrek uit Nederland hadden willen doen. Alle bewoonde boten op de steiger hebben nog nooit zoveel aandacht gehad. Maar de spullen om iets te kunnen doen raken op. En onze kluszin na zeven weken ook. We mogen niet bij elkaar aan boord komen en we merken dat iedereen het zat wordt. Iedere avond om 7 uur worden alle hulpverleners bedankt en klinken de scheepstoeters over de haven. Ook wij blazen mee. Daarna klink een lang applaus.

Op 2 mei komt er iets versoepeling in de maatregelen. We mogen van 6–10 en van 20–23 uur de kant op om te wandelen, hardlopen en fietsen. Kinderen en zeventig plussers mogen op andere tijden een luchtje scheppen. Het voelt heerlijk om weer even de benen te strekken. Na acht weken gaan ook de kleine winkels weer open. Het is toegestaan om overdag via de kortste route boodschappen te doen. Er lopen weer mensen op straat en het leven komt voorzichtig op gang. Dat voelt goed en geeft nieuwe energie.

We hebben via whatsapp contact met diverse zeilers die we onderweg ontmoet hebben. Iedereen ligt vast, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We hebben geen idee wat corona voor impact op onze verdere reis zal hebben. Rond deze tijd zouden we via Madeira naar de Azoren zeilen. In augustus wilden we terug naar noord-Spanje en afzakken naar de Algarve om in november weer de oversteek naar de Canarische Eilanden te maken. Ons plan was om in januari 2021 via de Kaap Verden naar de Carieb over te steken.

De verwachting is dat in juni verkeer tussen de Canarische eilanden voor de bewoners weer mogelijk wordt en dat Spanjaarden van het vaste land vanaf augustus welkom zijn. De regering wil de eilanden zolang mogelijk geïsoleerd houden. De eerste toeristen staan voor september of oktober gepland.
We zullen zien hoe alles gaat lopen. We hebben geen verplichtingen of afspraken en dat geeft een rustig gevoel. We kijken wat de mogelijkheden zijn en passen onze plannen daar op aan.

We wensen iedereen het allerbeste in goede gezondheid en geniet van de dingen die op dit moment mogelijk zijn!

Heleen en René

 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl