Waddentocht

 
img-9524

Waddentocht

We gaan weer !!!
Waddentocht hemelvaart 2019
woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni

De waddentocht naar Terschelling van 2018 was weer een groot succes, maar liefst 20 boten en ca 50 enthousiaste mensen hebben deelgenomen. We rekenen erop dat iedereen dit jaar weer van de partij is en dat we ook weer nieuwe deelnemers aan de tocht kunnen verwelkomen. Wij, Hans & Astrid en Jack & Nenna organiseren deze tocht voor zowel WV Lelystad als voor WV Flevo uit Harderwijk. We gaan er wat moois van maken en gaan ervan uit dat de weergoden zullen meewerken.

Kosten voor de tocht zijn niet helemaal in te schatten ivm afhankelijkheid van afmetingen van het schip, deze kosten zullen we achteraf verrekenen.
- Kosten BBQ volwassenen 12,50 en kinderen 5,00 p.p.
- Kosten Huifkarrentocht volwassenen 10,00 en kinderen 5,00 p.p.

Inschrijven kan tot uiterlijk 21 mei aanstaande i.v.m. bestellingen bij de slager en reservering Huifkarrentocht, graag formulier onder aan deze pagina volledig invullen.


Tot slot:
We varen over het IJsselmeer en de Waddenzee, het is belangrijk dat iedereen er zorg voor draagt dat de boot en uitrusting in orde zijn en er voor iedere opvarende een zwemvest aan boord is en dat je beschikt over kaarten van het gebied.
Voor alles geldt dat goed zeemanschap een minimale vereiste is.
Onderweg wordt geadviseerd uit te luisteren op kanaal 10 van je marifoon.
Indien wij een oproep van jullie moeten beantwoorden gaan we samen naar kanaal 77.
Voor het waddengebied gaan we naar kanaal 16.
Het motorjacht Jubilado van WV Flevo vaart met ons mee en kan als het nodig is als bezemboot fungeren en zal achterin de groep meevaren, mocht er iets gebeuren schroom dan niet om hulp te vragen. Zowel op de Pinta/de Equipe als op de Jubilado zal uitgeluisterd worden.


Wij zijn ook telefonisch bereikbaar:

Equipe : Jack & Nenna 0653682966 & 0619995042
Pinta : Hans & Astrid 0621429928
Jubilado : Hillebrand & Bart 0653541758

Deelname aan de tocht is voor eigen rekening en verantwoording.

Mocht je op Terschelling willen blijven of wat anders gaan doen meld je even af bij één van ons.


Jack & Nenna 
Hans & Astrid

Het programma is als volgt:

Woensdag 29-05
10:00 uur Palaver in de soos met informatie over de tocht en en het getij en aansluitend vertrek naar Stavoren, we liggen in de oude haven nabij het vrouwtje van Stavoren.
18:00 uur palaver voor donderdag.

Donderdag 30-05
6:00 uur uiterlijk of als je wilt vroeger vertrek richting sluis Kornwerderzand (HW Kornwerd 6:48) voor de tocht over het wad naar Terschelling waar we begin middag aankomen; de havenmeester houdt een kom voor ons vrij, de boten van Lelystad liggen bij elkaar en de boten van Harderwijk ook, we proberen het zo te regelen dat beide verenigingen aan één steiger liggen zowel links als rechts een vereniging. Zorg voor het club vlaggetje in de mast zodat we je bij aankomst op Terschelling herkennen.
We zoeken nog wat sterke mannen om samen de tenten op te zetten en hebben dan aansluitend om 18:00 de steigerborrel.

Vrijdag 31-05
Vanaf 10:00 uur huifkarrentocht vanuit Hoorn door de duinen en over het strand met originele verhalen over Terschelling door de koetsier (duur ongeveer 2,5 uur)

Begin van de middag kunnen we kijken naar de feestelijkheden rondom de HT Sloepenrace met veel gezelligheid en muziek.
Vanaf 17:30 verzamelen voor de BBQ en aansluitend kunnen de diehards nog naar het beroemde Cafe ‘De Groene Weide’ waar Hessel en zijn dochter Tess optreden voor een lekker stukje muziek.

Zaterdag 01-06
We varen terug naar Stavoren waar we aan de andere kade in de oude haven liggen en de jaarlijkse Elfsteden oldtimer rally met historische auto’s kunnen meemaken, omdat het getij zeer ongunstig uitkomt kijken we nog even nader wanneer we gaan vertrekken.

Zondag 02-06
Terugtocht naar Lelystad waar we vanaf 16:00 uur afsluiten met een drankje in de soos

 
Dit formulier is niet beschikbaar.
 
 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl