Cursus splitsen van moderne lijnen

 
img-9524

8 februari 2019 - soos WVL - aanvang 19.00 uur

Kosten: € 5,-

Voor watersportverenigingen in Nederland en België geeft de Lijnenspecialist de cursus “Splitsen van Moderne Lijnen”. Jan Willem Polman, auteur van het “Handboek Splitsen van Moderne Lijnen” en eigenaar van het bedrijf De Lijnenspecialist geeft de cursus die ca 3 tot 3,5 uur duurt.


De cursus start met een korte inleiding over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken. Maar deze training gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema® vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en soft shackles maakt.

 

 

Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen. Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basiskennis zal je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler. Na afloop is er gelegenheid specifieke vragen te stellen en kun je ook de benodigde splitsspullen aanschaffen. Alle materialen en gereedschappen die nodig zijn worden verzorgd door De Lijnenspecialist.

Opgave maximaal 30 deelnemers i.v.m. beschikbare werkruimte

Opgave via inschrijfformulier hier op de website
Eigen bijdrage 5 euro per persoon t.b.v. te gebruiken materialen.

 

Opgave cursus splitsen van moderne lijnen

Op 8 februari 2019 - Soos WVL - Aanvang 19.00 uur.

Beveiligings code Beveiligings code

 

Adres

Watersportvereniging Lelystad

Houtribhaven 2, 8242 PC Lelystad

 

Contact havenkantoor

Telefoon: 0320 260198

Mail: retseemnevah.[antispam].@wvlelystad.nl

 

Contact administratie

Telefoon: 0320 260424

Mail: ofni.[antispam].@wvlelystad.nl