Lelystad Regatta

 

30 september en 1 oktober 2017

De Lelystad Regatta is een tweedaagse zeilwedstrijd vanuit jachthaven Lelystadhaven met een bijzondere formule. Behalve voor je persoonlijke prestatie als wedstrijdteam, vaar je ook voor de clubprestatie van je watersportvereniging. Dat geeft, zoals wij het ervaren, een extra boost en nog meer mooie verhalen op de zaterdagavond. Onder het eten, bij het biertje en de muziek. Want ook dan proberen we eerste klas kwaliteit te leveren, tegen een betaalbare prijs.

“Strijd om de cup voor je club in de gezelligste afsluiting van het wedstrijdseizoen”

De Lelystad Regatta is ontstaan uit een onderlinge herfstwedstrijd tussen de WV Lelystad en de WSV Lelystadhaven. Met als doel: meer boten op het water, spannende wedstrijden en nog meer zeilvrienden! Daarbij werd tussen de watersport- verenigingen gestreden om de Shipcenter wisselbokaal, die werd uitgereikt aan de vereniging die de beste prestatie als club neerzette. Vanaf 2014 is de inschrijving ook voor schepen van buiten de verenigingen geopend. Het resultaat is een veld van tegen de 40 deelnemende schepen, waaronder een super spannende J-109 one-design klasse met 6 schepen uit de top van de Nederlandse competitie. De organisatie is in ervaren handen. Op het water en aan de wal tref je de mensen aan, die onder andere ook de 50-mijls, de BWA Regatta en de Cold Handed Cup in goede (wedstrijd-) banen leidden.

Deelnemende watersportverenigingen met 5 of meer schepen wacht een bijzonder warm welkom in Lelystad Haven en de kans om de Shipcenter wisselbokaal een jaar lang trots te tonen in je clubhuis!

De Lelystad Regatta is dus ook dit jaar toegankelijk voor iedereen die het leuk vindt een wedstrijdje te varen. De formule: drie upwind-downwind wedstrijden op zaterdag, een lange baan wedstrijd op zondag, met daartussen borrel, eten, feest en zelfs een ontbijt!
 

Inschrijving geopend.         Verdere info: Lelystad-Regatta

Impressie Lelystad Regatta 2016: https://youtu.be/XOrf0jzNtQU