mei 242015
 

Zaterdag 13 juni 2015flyer-5-uurs-2015

In dit zeilevenement nemen we de handschoen weer op tegen de WV Lelystad Haven. Samen met de Lelystad Regatta telt de 5 uurs dit jaar mee voor de verenigingsbokaal. Dat betekent niet dat de 5 uurs alleen voor doorgewinterde wedstrijdzeilers is. Ook als toerzeiler is dit bij uitstek een evenement om eens te proeven aan de sfeer van wedstrijdzeilen, zonder dat het op het scherpst van de snede gaat! Dit jaar zijn we te gast bij de WV Lelystad in hun verenigingshaven (Houtrib).

Een belangrijk item bij dit evenement is de klok. In exact 5 uur moet je zoveel mogelijk reglementaire mijlen afleggen. Het principe is zoals dat van de bekende 24-uurs wedstrijd, alleen doen wij het sneller!! Je kiest zelf je rakken uit een aantal vastgestelde banen op het IJsselmeer.

Ieder rak mag je maar 2 keer varen (1 keer heen en een keer terug bij voorbeeld). De bedoeling is dan om op de juiste tijd weer terug te zijn in de Houtribhaven. Ben je te vroeg heb je de kans op meer mijlen gemist, ben je te laat, dan krijg je strafmijlen aftrek. Degene met de meeste berekende mijlen (we varen met de SW-handicap) is de winnaar. Er zijn prijzen voor de nummers 1, 2 en 3.

Het startgeld bedraagt 15 euro (vrijdagavond en zaterdagavond). Voor het steigerbier en de BBQ moet je nog wel op een bijdrage rekenen!